Vaše cesty sa vďaka jazyku zmenia na Happy End 

DOBRODRUŽNÝ PRÍBEH, KTORÝ TAKMER SKONČIL LÁSKOU

Radi by ste sa niekam vybrali, ale bojíte sa nástrah na cestách, lebo neovládate cudzí jazyk? Veľa ľudí by o tomto strachu vedelo rozprávať. Našim lektorom v HulaHula sa bežne stáva, že im ich študenti rozprávajú neuveriteľné dobrodružné príbehy zo zahraničia, ktoré boli spôsobené práve jazykovou bariérou.

Jeden z našich študentov, Marek, pred pár rokmi cestoval z Paríža do malého mestečka v Rakúsku. Po treťom vlakovom prestupe sa ocitol v ďalšom už poslednom vlaku, ktorý bol v ten deň poloprázdny. Prisadlo si k nemu mladé dievča.

Nevinná hra

Okolo Mareka bolo veľa voľných miest, no dievča si sadlo oproti nemu. Keď si na to dnes spätne spomína, smeje sa, že dievčina mala zrejme kúpenú miestenku, ale vtedy pre 21-ročného študenta to bol signál, že ju zaujal.

Keďže nenašiel odvahu, aby sa jej prihovoril, vytiahol svoj laptop a začal písať o svojej ceste. Tak, ako to vždy robil vo vlakoch. Dievča sa stalo v tej chvíli jeho zrkadlovým odrazom. Ona tiež vytiahla svoj laptop a začala písať. Marek sa rozhodol vyskúšať niečo iné. Vytiahol z batoha fotoaparát a fotil výhľady z okna. Keď prechádzali trasou Semmering – jednou z najkrajších rakúskych trás, na ktorej vidieť nádherné rakúske hory, neznáme dievča urobilo to isté. Ani sa nenazdal a už mala v rukách malý fotoaparát aj ona.

Pre Mareka to bolo jasné znamenie. Flirt si nenamýšľal. Z tašky vylovil Horalku a ponúkol ju dievčaťu. Tá ju s radosťou prijala a z tašky pre neho vytiahla nemeckú čokoládovú tyčinku. Marek sa konečne odhodlal a prihovoril sa.

Ach, zasa ten jazyk

Skúšal svoju angličtinu. Po slovensky by to bol tiež údel, ale v angličtine sa to javilo ako nesplniteľná misia. Mladé dievča iba myklo plecami. Rozprávalo ďalej po nemecky. Pýtať si číslo na niekoho, s kým sa nemožno dohovoriť, by asi bolo zbytočné.

Marek vystúpil z vlaku. Bol už na mieste, kam sa chcel dostať, no zrazu mu neznáma slečna kývala z vlaku. Ostal taký prekvapený, že jej ani nestihol odkývať naspäť. Nikdy viac ju už potom nevidel.

„Kto vie, možno sme dnes už mohli byť svoji,” smeje sa s odstupom času Marek. Aj to ho presvedčilo, aby sa učil jazyky.

V HulaHula sa práve učí už svoj druhý cudzí jazyk. Pre istotu!

Jazyky znamenajú príležitosti

V živote nikdy neviete, aké príležitosti na vás čakajú. V HulaHula sa snažíme, aby mali vaše cesty vždy Happy End, pretože sme v tom s vami. Kdekoľvek a kedykoľvek.

Využite príležitosť a vyskúšajte si svoju bezplatnú online hodinu cudzieho jazyka. Povedzte nám o svojich dobrodružných cestách alebo o plánoch a my vám ich pomôžeme uskutočniť.

Vďaka bezplatnej hodine zistíte, ako je na tom vaša úroveň v danom jazyku a rozhodnete sa, či chcete pokračovať ďalej.